Afschaffing van de “Roaming tarieven”

Afschaffing van de “Roaming tarieven”

VANAF 15 JUNI WORDEN DE ROAMINGTARIEVEN TUSSEN LANDEN VAN DE EUROPESE UNIE AFGESCHAFT, BELLEN BINNEN EUROPA WORDT GOEDKOPER!!!

De extra kost genaamd “Roaming” die werd betaald om te kunnen bellen, sms’en en surfen vanuit een ander Europees land wordt vanaf 15 juni 2017 afgeschaft. Dit betekent dat personen leven in een Europees land, en afreizen naar een ander Europees land hetzelfde tarief zullen betalen als de prijs van het land waarin ze leven.

Aan deze toepassing nemen uitzonderlijk het Verenigd Koninkrijk deel en er zijn ook onderlinge afspraken met IJsland, Noorwegen en Liechtenstein. Helaas kan Turkije, samen met Zwitserland niet deelnemen aan deze toepassing.

(foto: www.deredactie.be)

Van de Belgische providers is Orange vandaag al gestart met het afschaffen van de roamingtarieven. Proximus begint hier vanaf morgen ook mee. Telenet en Base plannen dit ook te doen tegen donderdag 15 juni. Klanten van Scarlet en Mobile Vikings moeten deze tarieven nu al niet betalen.

Samen met de start van deze afschaffing gaat ook een vreemde situatie gepaard. Iemand die bijvoorbeeld vanuit België een familielid belt die woont in Duitsland, zal bellen aan het internationaal tarief, dat hoger ligt dan het normaal tarief. Dit betekent dat de internationale tarieven vanuit het vestigingsland nog steeds hetzelfde blijven. Wanneer dezelfde persoon in het kader van deze nieuwe toepassing vanuit Nederland belt naar Duitsland met een Belgisch nummer, zal deze persoon betalen aan het tarief in België!

Om te voorkomen dat de klanten misbruik zullen maken van deze nieuwe toepassing, zullen de providers hun klanten gedurende 4 maanden observeren. Als de klanten binnen die 4 maanden meer bellen terwijl ze in roaming zitten, dan krijgt de klant een waarschuwing. De klanten die deze waarschuwing niet in acht nemen zullen extra kosten moeten betalen aan de providers.

Geen reactie's

Geef een reactie